Mijn uitvaartteams op diverse locaties in Nederland: West Nederland: Martinus Walther – Oost Nederland: U-zorg – Zuid & Midden Nederland Robert van Haren – Noord Nederland van Bergen – Amsterdam en omstreken: Peter de Haan zijn gespecialiseerd in de laatste verzorging van uw dierbare direct na overlijden. Dit vraagt om kennis, deskundigheid en empathie. Het is mensenwerk in een vaak erg emotionele situatie. Een goede verzorging en opbaring van de overledene is van groot belang in de rouwverwerking. Het zijn de laatste herinneringen aan een dierbare.

 

Verzorging

De laatste verzorging wordt door ons op een respectvolle en vakkundige wijze uitgevoerd. Wij doen dit al dan niet samen met de nabestaanden. De verzorging bestaat uit de lichamelijk verzorging, het kleden en het sluiten van de ogen en mond. Ook het verwijderen van een pacemaker behoord tot het verzorgen. Ons doel is om elke overledene toonbaar te maken voor een waardig afscheid.

Opbaren

Na het verzorgen zal de overledene worden opgebaard. Dit kunnen wij voor u in huiselijke kring realiseren of bij een door u opgegeven locatie. Hierbij kunt u denken aan het opbaren in ons eigen of een ander uitvaartcentrum, in een verzorgingstehuis of bijvoorbeeld een kerk. Wij verzorgen het opbaren en leveren alle daarbij noodzakelijke materialen.

U kunt een keuze maken uit meerdere vormen van opbaren waarop de overledene kan worden opgebaard. U kunt onder andere kiezen voor het opbaren op bed, op een opbaarplank in een Uitvaartwade of in een kist.

Bij de meeste opbaringen wordt gebruik gemaakt van een koelplaat waar de overledene door gekoeld wordt. Hierdoor wordt het natuurlijke proces van achteruitgang vertraagd. Er bestaat ook de mogelijkheid het lichaam te balsemen (zie thanatopraxie) of gebruik maken van Bios Sac 200.

Bio Sac 200

Om voor nabestaanden respectvol afscheid te kunnen laten nemen is het belangrijk om het lichaam van de overledene in een zo optimaal mogelijke staat te behouden. Het helpt nabestaanden in het rouwproces wanneer het lichaam tijdens de opbaring zo natuurlijk en herkenbaar mogelijk blijft.

Momenteel zijn er twee methoden die het meest gebruikt worden bij het (thuis) op baren, de koelplaat en thanatopraxie.  Maar nu is er een nieuwe methode in Nederland, Bio Sac 200. Dit is een duurzaam innovatief en uitgebreid getest product dat het principe van ecologisch bewaren hanteert. Bio Sac 200 is een 100% natuurlijke manier om een dierbare zo goed mogelijk te behouden. Het is zoals Egyptenaren vroeger hun overledenen opbaarden.

Bekijk productuitleg

Repatriëring

Helaas komt het regelmatig voor dat mensen in het buitenland overlijden. Het terughalen van de overledene uit het buitenland is vrij complex. Elk land heeft zo zijn eigen wetten en voorschriften. Vaak moeten allerlei formulieren door ambassades en justitie worden opgemaakt. Wij regelen al deze formaliteiten voor u en brengen uw naaste zo spoedig mogelijk terug naar Nederland. Tot zo’n 1500 kilometer afstand is het transport over de weg sneller als die per vliegtuig. Wij halen de overledene voor u op. Ook buitenlanders die in Nederland zijn overleden repatriëren wij terug naar hun moederland.

Meer weten:

https://www.uitvaart.nl/infotheek/de-plechtigheid/vervoer/internationaal-rouwvervoer