Overlijden: wat moet ik regelen?

Is uw partner, ouder of kind overleden? Dan krijgt u mogelijk te maken met aangifte van overlijden, de uitvaart samen met Johan Uitvaartzorg te organiseren en de administratie afwikkelen namens uw partner, ouder of kind. Hiervoor heeft de overheid een overzichtelijke website, die u helpt met alle wat u moet regelen met de overheid en bij welke instantie u moet zijn. Uw antwoorden zijn nodig om te bepalen wat voor u belangrijk kan zijn. U krijgt een overzicht dat zo veel mogelijk bij u past.

Voor meer informatie, klik hier.

Vul de vragen in, die op u van toepassing zijn.

 

Polis zoek?

Je weet zeker dat je een levensverzekering hebt afgesloten. Maar de polis? Niet te vinden. Of je vader is overleden en je weet eigenlijk niet hoe hij het geregeld had. Je hoorde hem weleens over de verzekering, maar zijn polisblad zit niet in de map met andere papieren. In beide gevallen kun je laten uitzoeken of er een verzekering is, en bij welke verzekeraar.

Het Verbond van Verzekeraars heeft een zoekservice voor polissen. Op deze website kun je een aanvraag doen. Voorwaarde is wel dat je eerst zelf hebt geprobeerd om uit te zoeken of en waar er nog een polis loopt. Heb je bijvoorbeeld een polis waarop de naam van een verzekeraar staat? Bel die dan eerst even op.

Op de website van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse verzekeraars op een rijtje. Bestaat de verzekeraar inmiddels niet meer? Dan kun je de rechtsopvolger achterhalen via de Informatiedesk van De Nederlandsche Bank. Deze Informatiedesk is te bereiken via emailadres info@dnb.nl of via telefoonnummer 0800 020 1068 (gratis).